Recept till mina tjocka och sega pepparkakor

Blåbärsglögg

Min glöggtermos på den nya fina brickan från Stoorstålka i Jokkmokk

Eftersom så många ville ha receptet på pepparkakorna som jag serverade tillsammans med glöggen så kommer receptet här. Jag hittade det på nätet och har bara ändrat det lite.

4 dl sirap, 800 gram strösocker röres med degkrokar

1 kg vetemjöl, 50 gram bikarbonat, 1 påse ingefära (c:a 20 gram), 2 tsk kardemumma, 2 msk kanel, 3 tsk mald nejlika, 2 tsk malda pomeransskal, ev en citron (saft + skal), 400 gram smält smör, 4 dl vispad grädde föres i sist

Blanda ihop allt till en deg, låt stå över natten, Rulla till små bollar (mina c:a 16 gram)

I receptet stod det att de ska gräddas i 100 grader i 45 minuter. Jag gräddar dom i 95 grader i 30 minuter i stor varmluftsugn där jag ställer in många plåtar samtidigt. Det kan säkert variera beroende på ugn. Prova er fram.