Nektar/Juice/Glögg

21Foto: Maria Klang

Mina drycker kan drickas naturella för maxdos av antioxidanter eller utspädda x 2 som måltidsdryck. Bären är nyttiga var för sig men tillsammans blir de extra verkningsfulla då antioxidanterna samverkar. I nektar har jag tillsatt vatten och socker för att ”neutralisera” det syrliga havtornsbäret. Kråkbär med tranbär fick en bronsmedalj vid 2011 års SM i Mathantverk.

Blott blåbär

JokkmokksBär - Blott Blåbär, juice
Foto: Britta Nordström

Ingredienser: Råsaft av blåbär, inte sockrad. Öppnad flaska klarar förvaring i kyl minst 2 veckor. Finns i 25 cl och 50 cl flaska.

Kråkbär med lingon – en nektar som passar till mat

JokkmokksBär - Kråkbär med tranbär
Foto: Maria Klang

Ingredienser: Kråkbär, lingon, vatten, totalt c:a 12-14% socker. Öppnad flaska klarar förvaring i kyl minst 3 veckor.

Messaureglögg

JokkmokksBär - Messaureglögg
Foto: Britta Nordström

En kryddig glögg gjord på kråkbär och hallon. 2013 års SM-vinnare.

Blåbärsglögg

JokkmokksBär - Blåbärsglögg
Foto: Britta Nordström

En god inte så söt glögg med bra blåbärssmak.